Hoge toppen, diepe dalen : de bizarre en bijzondere geschiedenis van de Tour de France - Rendell, Matt, ....- (Utrecht : Bruna, 2008)
De Tour de France is waarschijnlijke wreed en zeker ongewoon. Maar wat een goed verhaal hebben die 105 jaar en 95 rondes door Frankrijk – in de wereldoorlogen werd niet gereden – opgeleverd. Al vanaf de eerste ronde is het een spektakel vol bovenmenselijke inspanningen, schaamteloos bedrog, sabotage, belachelijke kleding, lichamelijk ongemak op intieme plaatsen en schandalen. In dit boek brengt Matt Rendell de geschiedenis van de Tour de France tot leven. Hij eert de legenden, maar kijkt vooral naar de duistere kant: de rivaliteit, de controverses, de blinde passie en de vuige verdachtmakingen. Het boek is geïllustreerd met meer dan 100 klassieke foto's uit het rijke verleden van de tour.
Keywords: Tour de France; Wielersport