De klimmers - Koster, Wout, ....-; Ros, Martin, (Martinus Henricus Maria), 1937-2020 (Amsterdam : Rap, 2003)
Iedere ware Tour-liefhebber verlangt naar het moment dat de bergen in zicht komen. Gedaan met de vlakke etappes, gedaan met de tijdritten: de echte mannen mogen nu aan het werk. Sommigen gaan dansend naar boven, anderen stoempend en snuivend, met trillende benen en van pijn vertrokken gezichten. De overwinning in een bergetappe staat garant voor eeuwige roem en de lijdensweg van de renners is een bron van legendarische wielerverhalen. Romantiek, hero, spanning, gevaar,...
Keywords: Wielersport