Demarrage in geluk : interviews met wielerhelden - Camps, Hugo, 1943-2022 (Amsterdam : Elsevier, 2007)
'Alle wielrenners lijken op elkaar. Rennerskoppen zijn antieke gezichten, gebeiteld uit het landschap. De gezichten doen er eigenlijk niet toe. Generaties ook niet. Erik Dekker was uit de verte een kopie van Jan Raas. In wijlen Gerrie Knetemann herkende je de zadelzit van Cecco Moser. De temperamenten van de Belg Johan Museeuw en de oude Bretonse legende Jean Robic vielen samen in bijgeloof en de vorm van de dag. De palmares doet er weinig toe. Het verleden fietst altijd mee in het peloton'. Dat schrijft Hugo Camps in zijn inleiding voor het boek 'Demarrage in geluk'. In de loop der jaren interviewde hij voor Elsevier de helden uit het peloton. In dit boek zijn 35 van deze interviews gebundeld.