Manchester United, rebels & betoverend : portret van een club - Willems, Raf, 1960- (Amsterdam : De Arbeiderspers, 2007)
In Manchester United, rebels & betoverend schetst de auteur – fan sinds hij in 1968 George Best zag spelen – via persoonlijke invalshoeken, verslagen van de belangrijkste wedstrijden en portretten van topspelers en –coaches een beeld van de beroemdste club ter wereld. Vandaag is Manchester United voetbalmerk nummer één met wereldwijd meer dan 50 miljoen supporters. Naast haar commercieel vernuft baseert de club zich op de principes van het maatschappelijk verantwoord ondernemen: welzijnswerk, integratie en ontwikkelingssamenwerking. Honderd jaar geleden wint United zijn eerste landstitel met avontuurlijk voetbal. Tegelijk stichten de spelers een vakbond om de eigen rechten te verdedigen. De club oefent grote aantrekkingskracht uit op migranten die de hoofdstad van de industriële revolutie bevolken. De eerste vedette Billy Meredith schrijft in 1908: 'Manchester United would always be the glamourous rebels.' De toppers van The Reds hebben een aparte persoonlijkheid. Ze rijden een scheve schaats, zijn onverbeterlijk individualistisch én kwetsbaar. De fantastische voetbalavonden op Old Trafford - The Theatre of Dreams – spreken tot de verbeelding. 'Manchester United speelt geen ordinaire wedstrijden,' sprak de legendarische coach Matt Busby. En glamorous rebels blijven zich door de generaties heen opnieuw aandienen. Zoals Eric Cantona, David Beckham, Ryan Giggs en Cristiano Ronaldo. In Manchester United, rebels & betoverend vindt de auteur de eigen idealen terug: artistiek voetbal, dissidentie en steun aan sociale projecten.