Thomashuis : hoe zorg ook kan - Van Putten, Hans, ....-; Schmidt, Sara, ....- (Houten : Het Spectrum, 2009)
Wanneer de zoon van Hans van Putten plotseling ernstig ziek wordt en (verstandelijk) gehandicapt raakt, bedenkt deze vader zelf een formule voor een kleinschalige woonvoorziening uit onvrede met de misstanden in de zorg op dat moment (2003). Het wordt een warme, veilige thuishaven voor verstandelijk gehandicapten zoals zijn eigen zoon Thomas. Op een zeer persoonlijke wijze doet hij zijn verhaal, onder meer hoe hij het overlijden van zijn zoon in 2006 verwerkte. Het boek geeft inzicht en uitleg over de Thomashuizen in Nederland in eenvoudig taalgebruik. De schrijver is afkomstig uit de reclamewereld en oprichter van de stichting Thomashuizen Nederland. © NBD Biblion
Een vader van een verstandelijk gehandicapte zoon ontwikkelt een formule voor kleinschalige woonvoorzieningen.
Keywords: Mentaal gehandicapten -- Hulpverlening