Nachtmerrie in Indianapolis : de dag dat de Formule 1 zijn ziel verloor - Boers, Nando, ....- (Amsterdam : Nieuw Amsterdam, 2007)
De Formule 1 is een sportspektakel van de eerste orde, zeker sinds de komst van Michael Schumacher en de hegemonie van zijn Ferrari-team. Maar in 2005 kreeg de sport een grote klap te verwerken waarvan de gevolgen nog altijd merkbaar zijn. De Grand Prix van Amerika, op het circuit van Indianapolis, werd een fiasco. Veertien coureurs trokken zich vlak voor de start terug vanwege problemen van bandenfirma Michelin. Voor de rijders was het levensgevaarlijk om mee te doen. Slechts zes coureurs gingen die middag van de 19de juni ten overstaan van 150.000 verbouwereerde toeschouwers van start. In Nachtmerrie in Indianapolis reconstrueert sportschrijver Nando Boers de meest bizarre race uit de geschiedenis van de Formule 1. Achter de schermen speelde zich die dagen en nachten een tumultueuze en verwarrende politieke strijd af die nog nooit eerder was vertoond. Boers vertelt het verhaal van de race - en tegelijkertijd van de autosport zelf - aan de hand van gesprekken met direct betrokkenen, zoals teambazen Flavio Briatore (Renault), Colin Kolles (Jordan/MF1 Racing) en Paul Stoddart (Minardi), met coureurs als Mark Webber, Christijan Albers en Tiago Monteiro, en natuurlijk met de verantwoordelijke baas van bandenfabrikant Michelin: Nick Shorrock. Nachtmerrie in Indianapolis biedt een ontluisterende blik achter de schermen van een van de populairste sporten ter wereld.