Onder de mensen? : over het zelfstandig wonen van psychiatrische patiënten en mensen met een verstandelijke beperking - Verplanke, Loes, ....-; Duyvendak, Jan Willem, 1959- (Amsterdam : Amsterdam University Press, 2010)
Dit boek gaat in op de gevolgen van het vermaatschappelijkingbeleid: psychiatrische patiënten en mensen met een verstandelijke beperking leven niet langer in een inrichting buiten de stad, maar in een zelfstandige woning in een woonwijk. De auteurs onderzochten hoe degenen voor wie dit beleid is bedoeld, dit ervaren. Voelen zij zich daar thuis? Uit interviews met zo¿n zeventig mensen in drie steden blijkt dat van een eenduidig succesverhaal geen sprake is.
Keywords: Begeleid wonen