Sportbusiness in de mondiale markt - Westerbeek, Hans, 1965-; Smith, Aaron, 1972- (Nieuwegein : Arko sports media, 2003)
Wanneer is het toch begonnen dat sport business werd? Hoe zijn we van individuele en nationale sportbeoefening gekomen tot een grensoverschrijdend, universeel verschijnsel? Zeker is dat razendsnelle technologische ontwikkelingen en de globalisering van de economie hier een grote rol in hebben gespeeld. Door deze ontwikkeling biedt sport ook opmerkelijke zakelijke kansen! Het boek Sportbusiness in de mondiale markt, nu voor het eerst in de Nederlandse taal beschikbaar, beschrijft op treffende wijze de evolutie van sport tot een zakelijke onderneming. Van de psychologie van de fans, de structuur van het wereldwijde sportsysteem en de onbegrensde mogelijkheden van de huidige technologie tot belangstelling in de media en het belang voor de entertainmentindustrie. Dit onderhoudende boek daagt de lezer uit een blik te werpen op de toekomst en kritisch te kijken naar de mogelijkheden van de sport voor hem of haar, nu en straks. Niet voor niets bracht CNN het boek in hun Business International-programma, als nieuwsitem naar aanleiding van de eerste Engelstalige druk en heeft het sindsdien in de sportbusiness-bedrijfstak in verschillende Angelsaksische landen tot inspirerende discussies geleid.
Sport business in the global market place