Sportencyclopedie - Fortin, François, ....- (Hedel : Librero, 2000)
Een groot aantal sporten, ingedeeld in takken van sport als atletiek, turnen, watersporten, racketsporten, en vechtsporten, passeert de revue. Per discipline wordt in 1, 2 of ij pagina's algemene, technische en historische informatie gegeven: spelregels, gebruikt materiaal, records. Bij het begin van elk item staat een kleine afbeelding in zwart-wit uit de (vroege) geschiedenis, daarnaast bevat het fotootjes van grote kampioenen (heren en dames) van lang en kort geleden. Bovendien is het boek uitbundig geïllustreerd met afbeeldingen in kleur die met de computer zijn gemaakt. Het bevat een uitgebreid register op zaken en personen. In de inhoudsopgave staat een lelijke fout: onder het kopje IJssporten zijn vier Sneeuwsporten verdwaald geraakt.
Omslagondertitel : de officiele sporten en spelregels