De ideale werknemer is een moeder : vaders, managers en de economie profiteren van hun talenten - Bolwijn, Marjon, ....- (Amsterdam : Bakker, 2009)
Het moederschap vraagt talenten en vaardigheden die ook in een werksituatie bijzonder relevant zijn. Moederen leert vrouwen namelijk efficiënt met tijd omgaan en prioriteiten stellen, en bevordert daarnaast ook kwaliteiten als flexibiliteit, communicatie- en managementvaardigheden. Er zijn voldoende redenen om moeders als werknemer te koesteren, zeker wanneer een evenwichtig aandeel van beide seksen in alle geledingen van een onderneming ook nog een positieve invloed lijkt te hebben op het bedrijfsresultaat. Verder bevordert een carrièremoeder het welbevinden en de persoonlijke ontwikkeling van haar kinderen. De auteur, journaliste, behandelt in dit boek een aantal belangrijke thema's rond de combinatie werk en zorg. Mede aan de hand van uitvoerige interviews schetst ze daarbij een positief en krachtig beeld van werknemers (vrouwen, maar ook mannen) die in hun leven een bewuste keuze maakten en in staat zijn een balans te vinden tussen carrière en zorgtaken. Een plezierig leesbaar en levendig geschreven boek over een thema dat veel vrouwen bezighoudt. © NBD Biblion
Keywords: Werk en ouderschap