De vintage werknemer : hoe langer en anders werken? - Stevens, Anita, ....- (Leuven : Acco, 2013)
De maatschappelijke realiteit maakt het nemen van maatregelen om langer door te werken noodzakelijk en aan de andere kant zijn er beletselen en vooroordelen die heersen terzake de ontslagen oudere werkzoekende. De auteur gaat in op de discrepantie en pleit voor bewustwording bij arbeidsmarktpartijen en het zoeken naar andere passende opvattingen ten aaanzien van werken. Vanuit haar ervaring als outplacementcoach wordt veel aandacht besteed aan theoretische inzichten, modellen, instrumenten en oefeningen om de meest voorkomende belemmeringen op met name individueel niveau (zelfbeeld, motivatie, talentontwikkeling) te doorbreken. Bestemd voor HR-professionals, managers/beleidsmakers en in brede zin: werkzoekenden. De auteur is zelfstandig loopbaan- en outplacementcoach/trainer en heeft in diverse sectoren van het bedrijfsleven 'all round' HR-ervaring opgebouwd. Het boek is voorzien van veel modellen, voorbeelden en tips. Niet uniek, maar het kan desalniettemin op basis van de aangeboden informatie bij het proces van werkzoeken steun bieden. © NBD Biblion
Praktijkgids betreffende oudere werknemers, met adviezen voor zowel managers en personeelsmedewerkers als oudere werkzoekenden.
Keywords: Loopbaanplanning