Begeleid werken : trajectontwikkeling op basis van een individuele, vraaggerichte benadering - Coenen-Hanegraaf, Marianne (M.A.H.R.), 1942-2022; Valkenburg, Ben, ....- (Utrecht : Van Arkel, 2012)
Herziene en geactualiseerde uitgave van het boek met dezelfde titel uit 1997. Onderwerp is een een methodiek, ontwikkeld door Combo Economy, om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar (betaald) werk. De IVB, de individuele vraaggerichte benadering op basis van een aantal specifieke uitgangspunten, ligt ten grondslag aan die methodiek. Daarin worden de fasen intake, plaatsing, en begeleiding 'on the job' onderscheiden. De doelgroep voor dit boek zijn de mensen die dit beroepsmatig doen, zoals jobcoaches, arbeidsconsulenten en trajectbegeleiders. Voorzien van een literatuurlijst en bijlagen in de vorm van enkele formulieren die bij toepassing van de methodiek toegepast kunnen worden. © NBD Biblion
Beschouwingen over het aan een werkplek helpen van lichamelijk gehandicapten.
Keywords: Gehandicapten ; arbeidsmarkt