Kleine verhalen van krachtig welzijnswerk - Heylen, Marleen, ....-; Janssens, Kris, ....- (Leuven : Acco, 2009)
In de bundel Kleine verhalen van krachtig welzijnswerk wordt welzijnswerk vergeleken met kabouterwerk: "werk waarvan niemand weet wie het doet maar waarvan iedereen hoopt dat iemand het zal doen". Met andere woorden: onzichtbaar werk dat geen glorieuze momenten kent. Welzijnswerkers opereren in een spanningsveld van regels en procedures, cliënten met hun eigen problemen, persoonlijkheid en betrokkenheid, en het team waarvan ze deel uitmaken. Daarbij komen nog de vraagtekens omtrent de effectiviteit van hun werk. Je vraagt je af wie ervoor zou willen kiezen om welzijnswerker te worden. Dat wordt duidelijk als je deze bundel leest.
Persoonlijke verhalen van Vlaamse welzijnswerkers op allerlei gebied.
Keywords: Sociale welzijnszorg