Sociaal ondernemerschap in de participatiesamenleving : van de brave naar de eigenwijze burger - Sterk, Erik, ....-; Specht, Maurice, ....-; Walraven, Guido, 1955- (Antwerpen : Garant, 2013)
Dit boek beschrijft het onderzoek van het Lectoraat Dynamiek van de Stad. Ze houden zich voornamelijk bezig met de invloed van stedelijke veranderingsprocessen op de samenleving vanuit onder meer sociologische, economische en politieke invalshoek. De lezer wordt wegwijs gemaakt in de wereld van het sociale ondernemen en de verschuiving van accenten op dat vlak. Aan de hand van theorieën, praktijkvoorbeelden en analyses wordt aangetoond dat burgerparticipatie actueler is dan ooit tevoren. De burger is een actievere rol gaan spelen in het veld wat tot voor kort voornamelijk bestond uit openbaar bestuur en de markt. Waar eerst de overheid het voortouw nam, zijn het nu de kritische burgers die hun steentje bijdragen. Wat houdt sociaal ondernemerschap in? Welke initiatieven moeten worden gestimuleerd om de participatiesamenleving daadwerkelijk van de grond te krijgen en hoe kan sociaal ondernemerschap daar een nog actievere rol in spelen? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in dit boek dat moeilijk taalgebruik niet schuwt. Het is met name bedoeld voor bestuurders en studenten. © NBD Biblion
Keywords: Ethisch ondernemen