Zorgen : een kwestie van doen! : een praktisch handboek voor mantelzorgers - Geluk, Anjo, ....-; Van Gilse, Sytske, ....- (Utrecht : Kosmos-Z&K, 2006)
ZORGEN een kwestie van DOEN! Een praktisch handboek voor mantelzorgers Het praktische handboek voor de meer dan 750.000 mantelzorgers: Dat de weg wijst in mantelzorgland Waarin mantelzorgers zelf aan het woord komen en hun ervaringen delen Dat positief, ondersteunend en oplossingsgericht is Met veel tips, informatie en handige wegwijzers Tachtig procent van de zorg thuis wordt gegeven door mantelzorgers. Zij zijn onmisbaar en vormen het fundament van de zorg. Mantelzorg doe je gewoon, maar zo gewoon is het niet! Waar kun je met je vragen naar toe? Hoe vind je ondersteuning, lotgenoten, respijtzorg? Wat doe je met schuldgevoel, met negatieve gedachten? Wat als de zorg te veel wordt? Ook de vrolijke, lichte en mooie kanten van mantelzorgen krijgen volop aandacht Drs. Dirkje Mulder: 'De zorgzame samenleving is van alle tijden en nooit weggeweest!' Emma: 'Ik ben stiekem best een beetje trots op mezelf, want ik doe het toch allemaal maar...' Mezzo: 'Je moet voor jezelf zorgen om voor een ander te kunnen zorgen!' Anjo Geluk, socioloog en verpleegkundige, (mede)auteur van onder meer: Het Tweelingenboek, Het Opa en Omaboek, Ik ben senior en Vroeg geboren.
Keywords: Mantelzorg ; Nederland