Projectmanagement : een professionele aanpak van evenementen - Eshel, Iris, ....-; Verhaar, Jan, 1949- (Amsterdam : Boom, 2017)
Projectmanagement biedt handvatten om vanuit een creatief idee, via een gedegen projectplan een succesvol en professioneel evenement te realiseren. Aan de orde komen onderwerpen zoals conceptontwikkeling, begroten, tijdsplanning, sponsoring, budgetbewaking, productie, projectorganisatie, marketingcommunicatie en kwaliteitsbeheersing. Alle benodigde instrumenten, werkmodellen en formats voor projectrapporten zijn opgenomen in een stappenplan per fase. In deze volledig herziene editie is de opbouw van het boek aangepast, zodat de lezer aan de hand van een helder stappenplan wordt meegenomen door de verschillende fases van een evenementenproject. Ook zijn eigentijdse prakijkvoorbeelden toegevoegd en is er aandacht voor ROI en social media. Bovendien is de werkwijze zo beschreven dat deze toepasbaar is op allerlei soorten projecten in de creatieve industrie en culturele sector. Zo zijn de ontwikkeling en productie van festivals, AV- en theaterproducties, tentoonstellingen en websites ook meegenomen in de voorbeelden en formats. Het resultaat is een compleet vernieuwde uitgave waarmee niet alleen evenementenorganisatoren, maar ook studenten en professionals uit overige sectoren direct aan de slag kunnen.