Inleiding social work : vanuit internationaal perspectief - Blok, Willem, ....- (Baarn : HB, 2009)
Dit studieboek voor hbo en wo beschrijft de ontwikkeling van 'social work' (maatschappelijk werk in zeer brede zin). Hierbij wordt gebruik gemaakt van de visie van twee internationale beroepsverenigingen. Social work vindt plaats in de samenleving en daarom is een internationaal perspectief interessant. Vanuit een schets van de beroepspraktijk wordt toegewerkt naar een beschouwing op de positie van het beroep in de samenleving en toekomstperspectieven. De praktijk van het social work wordt beschreven op internationaal vastgestelde kerntaken door begrippen als zelfontplooiing, veranderprocessen en ondersteuningsprocessen. Het internationale perspectief komt pas in de laatste hoofdstukken echt naar voren, als het gaat om de positie van social work en de toekomst. Bevat een aantal figuren in zwart-wit, een literatuurlijst, trefwoordenregister en een Engelstalige samenvatting. © NBD Biblion
Studieboek op hbo/wo-niveau.
Keywords: Maatschappelijk werk