Van gedachten wisselen : filosofie en ethiek voor zorg en welzijn - De Brabander, Richard, ....- (Bussum : Coutinho, 2019)
Geschreven voor studenten van sociale opleidingen opent het boek met de constatering dat het sociaal werk doortrokken is van filosofische thema's als bijvoorbeeld vrijheid, geluk, rechtvaardigheid of verantwoordelijkheid. Het boek is met twee bedoelingen geschreven. Ten eerste om studenten over deze filosofische kwesties te informeren en ten tweede om hen een filosofische houding van verwondering aan te leren. Volgens de auteur ondermijnt filosofische verwondering het decor van alledaagse vanzelfsprekendheden, voert van het bekende naar het onbekende. Met de verwarring en ergernis als product van filosofische verwondering kan het overwicht van stappenplannen en procedures, die de kracht en morele kwaliteit van het hedendaagse sociaal werk ondermijnen, worden teruggedrongen. Het boek bevat een literatuuropgave en register. Deze nieuwe editie is ingrijpend herzien en uitgebreid. © NBD Biblion
Overzicht van filosofische opvattingen over onder andere vrijheid, geluk, macht en verantwoordelijkheid, bestemd voor studenten aan sociale opleidingen.
Keywords: Maatschappelijk werk