Maatschappelijk werk in de breedte : reflectie op interventiekeuzen - Verharen, Lisbeth (Elisabeth Antonia Johanna), 1966-; Nicolasen, André, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2011)
Problemen van cliënten spelen op verschillende niveaus: micro-, meso- en macroniveau. In de praktijk grijpen maatschappelijk werkers veelal gelijktijdig of na elkaar in op alle drie de niveaus, meestal impliciet en zonder overleg met beroepsgenoten. Deze keuzes maken zij vanuit hun vakkennis. Dit boek vergroot het inzicht hoe keuzes tot stand komen en wat erop van invloed is. Het geeft diverse hulpmiddelen en modellen die daarbij direct kunnen worden ingezet. In de eerste helft van het boek schetst Verharen een theoretisch kader. In de tweede helft vertaalt Nicolasen dit naar de praktijk, in de vorm van een good practice. Het boek is geactualiseerd en aangepast aan het nieuwe opleidingsprofiel.
Keywords: Hulpverlening ; methodiek