Oplossingsgerichte hulp- en dienstverlening : cirkels van empowerment - Joosen, Wim, ....-; Van der Vaart, Wilma, ....- (Leuven : Garant, 2012)
Dit studieboek reikt een methode aan die goed aansluit bij de huidige kanteling in het denken over hulpverlening: uitgaan van het eigen oplossend vermogen van cliënten en hun kracht en mogelijkheden. De oplossingsgerichte hulpverlening gaat uit van een optimistische en waarderende basishouding met daaraan gekoppelde basisvaardigheden. Deze vorm van hulpverlening volgt een proces van zes stappen, 'cirkels van empowerment'. De praktijk wordt geschetst aan de hand van begeleiding bij depressiviteit, schulden, ouderschapsbemiddeling en huiselijk geweld. Deze voorbeelden worden zeer beeldend beschreven door tal van voorbeeldvragen of gesprekken. Ook sterk is dat steeds wordt teruggegrepen op de overkoepelende visie. Een uitstekend boek voor hulpverleners die een krachtgerichte benadering willen leren toepassen. © NBD Biblion
Inleiding tot een vorm van hulpverlening die uitgaat van het eigen oplossend vermogen en mogelijkheden van clie͏̈nten.
Keywords: Maatschappelijk werk ; methodiek