Senior en vrijwilliger - De Corte, Georges, 1940-; Moeremans, Marleen, ....- (Antwerpen : Halewijn, 2008)
Senior en vrijwilliger Georges De Corte Dit boek richt zich tot de steeds groter wordende groep mensen die zich vrijwillig inzetten om activiteiten voor senioren te organiseren en te begeleiden. Deze vrijwilligers nieuwe stijl' zijn zelf voornamelijk 50 plussers en willen samen met de senioren genieten van uitstappen, reizen en andere activiteiten die verband houden met computervaardigheden, opwarming van de aarde, eco-toerisme, cultureel leven, ... Dit vraagt van de vrijwilligers veel voorbereiding: organiseren, informeren, enthousiasmeren, discussiëren, opdrachten en quizzen uitdenken, werken met gedrukte en zeker met digitale hulpmiddelen, ... Daarbij wil de auteur deze mensen een handje toesteken. Hij wijst hen de weg door de grote hoeveelheid aan beschikbare informatie over bestemmingen voor reizen en uitstappen en hij helpt hen de voorbereiding grondig en stap voor stap aan te pakken.
Keywords: Vrijwilligerswerk door ouderen