Beroepsethiek voor maatschappelijk werk en dienstverlening - Klaase, Fons, ....- (Baarn : HB, 2008)
Voor de maatschappelijk werker, die werkt op het snijvlak van individu en maatschappij, fungeert 'De code voor de maatschappelijk werker' als kompas. Voordat deze code artikelsgewijze wordt besproken (deel III) wordt in deel I eerst aandacht besteed aan algemeen ethische begrippen. In deel II komt de beroepsethiek in beeld. Begrippen die hierin centraal staan, zijn vrijwilligheid, dwang en drang. De hoofdstukken waarin de respectievelijke delen zijn verdeeld, zijn zeer praktisch en systematisch van opzet. De stof wordt behandeld aan de hand van gevalsbeschrijvingen en er worden steeds leerdoelen gesteld en opdrachten gegeven. De onderwerpen zijn legio: schizofrenie, discriminatie, gezinsbegeleiding, het Jappenkamp, wachtlijst, abortus, huisuitzetting enzovoort. Toegevoegd zijn een literatuurlijst en een (beknopt) trefwoordenregister. In eerste instantie is dit boek bestemd voor studenten HBO-MWD, in zowel voltijd- als deeltijdonderwijs. In deze tweede druk is het nieuwe Beroepsprofiel van de maatschappelijk werker verwerkt, is de literatuurlijst geactualiseerd en het register iets uitgebreid. © NBD Biblion
Studieboek voor studenten hbo/MWD.
Keywords: Maatschappelijk werk