Kinderen uit nieuwe gezinnen : handboek voor school en begeleiding - Haverkort, Corrie, ....-; Spruijt, Ed., ....- (Houten : LannooCampus, 2012)
Kinderen uit een eenoudergezin of stiefgezin krijgen vaak te maken met loyaliteitsconflicten, oudervervreemding, rouw etc. Dit kan hun schoolresultaten en welzijn beïnvloeden. De school is een stabiele factor die steun kan bieden. Hoe ga je als leerkracht met deze kinderen en hun (stief)ouders om?
Keywords: Nieuw samengesteld gezin