Stop de tijd... en kom tot rust! : kinderyoga, mindfullness, braingym... in de klas : kleuters en 1e graad. (Averbode : Averbode, 2015)
Oefeningen: - Ontladende oefeningen - Evenwichtsoefeningen - Massageoefeningen - Concentratieoefeningen - Partneroefeningen - ... Uitgave bevat: - Handleiding - 30 opdrachtenfiches - Kaartjes met afbeeldingen van de oefeningen - Dvd met videofragmenten van de oefeningen - Opbouw in moeilijkheidsgraad om met meerdere kinderen samen te werken
Stop de tijd ... en kom tot rust reikt ideeën aan om rustmomenten te integreren in de lessen. Kinderen leiden vaak op jonge leeftijd al een druk en onregelmatig bestaan: lessen volgen op school, spelen bij vriendjes, huiswerk maken, sporten, naar de opvang ... Nu en dan hebben ze er nood aan even stoom af te laten. Maar kinderyoga, mindfulness, braingym ... zijn niet alleen geschikt voor 'drukke' kinderen die zich moeilijk kunnen concentreren. De leerkracht kan de oefeningen ook inzetten als beloning na een knappe presentatie op school of bij timide kinderen die al eens over het hoofd gezien worden.