Hun scheiding, mijn leven : 20 volwassenen over de scheiding van hun ouders - De Best, Yolande, ....- (Houten : LannooCampus, 2014)
Wat betekent de scheiding van je ouders voor de rest van je leven? Scheiden: het lijkt zo gewoon. Tenslotte loopt een derde van alle huwelijken op de klippen. Maar zeker voor de betrokken kinderen is het feit dat hun ouders uit elkaar gaan nooit gewoon. Het kleurt hun leven, voor altijd. Maar hoe? Wat betekent de scheiding van je ouders voor de rest van je leven? In dit boek vertellen twintig volwassenen - mannen en vrouwen van 20 tot 82 jaar - op openhartige wijze hoe zij de scheiding van hun ouders destijds hebben ervaren en over de invloed die het op hun verdere leven heeft (gehad). Soms vond die scheiding plaats in hun kinderjaren, soms waren ze al ouder: de impact was altijd groot. Hun verhalen gaan over de verscheurdheid, het verdriet, de angst, maar ook de kracht die de scheiding van hun ouders in hun leven heeft gebracht. Een ontroerend, verrassend en herkenbaar boek voor (volwassen) kinderen van gescheiden ouders, maar ook een onmisbaar boek voor ouders die zelf gaan scheiden en die meer willen weten over de impact van een scheiding op het leven hun kinderen. Met bijdragen van deskundigen Ed Spruijt, Marsha Pinedo, Maaike de Kort van KIES en Rinske Boomstra, en met een voorwoord van Natasja Froger.
Keywords: Scheiden