Interventies in het onderwijs : leerproblemen - Snellings, Patrick, ....-; Zeguers, Maaike (Maaike Helena Titia), 1982- (Amsterdam : Boom, 2016)
Veel leerlingen ervaren problemen bij het leren op school. Dat zijn niet alleen individuele problemen. Elke leerling maakt deel uit van een systeem: de klas en de school. Daarin spelen klasgenoten, leerkrachten, het team, ouders en anderen mede een rol. Het boek inventariseert en bespreekt diverse problemen, zoals dyslexie (taalstoornis), discalculatie (rekenproblemen), non-verbale leerstoornissen (psychosociale problemen), cognitieve beperkingen (aandacht) en hoogbegaafdheid. Voor al deze gebieden worden suggesties aangedragen. Ook verwijzingen naar boeken, adressen en websites. Beknopt en duidelijk geschreven, onderbouwd met casussen. Met literatuurlijst, register en eindnoten bij diverse hoofdstukken. In deze herziene en geactualiseerde tweede druk is de inhoud aangepast aan de huidige stand van zaken in de wetenschap en in de praktijk. Bovendien is een hoofdstuk over problemen in de executieve functies toegevoegd. Het boek is geschreven onder leiding van Patrick Snellings (docent Ontwikkelingspsychologie UvA). Er zijn vijftien medeauteurs, vijf meer dan in de eerste druk (2009). Bestemd voor leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs en studenten. © NBD Biblion
Inventarisatie van leerproblemen in het primair en voortgezet onderwijs.
Keywords: Leer- en gedragsproblemen