Kennismaken met Lean - Hoek, Jan Wijnand, ....-; Koopmans, Mariël, ....-; Nieuwland, Marc, ....- (Amsterdam : Boom, 2017)
Lean: een razend succesvol managementsysteem waarbij de klant centraal staat. Lean vindt veel navolging in allerlei branches. Maar hoe werkt het precies? Over de inhoud Kennismaken met Lean geeft samenhang, betekenis en inhoud aan de vele begrippen en dimensies van het vakgebied Lean. Het biedt een overzichtelijke en praktisch toepasbare structuur door de begrippen te plaatsen in de context van Lean-cultuur, Lean-principes en Lean-technieken. Nieuw in de tweede druk In de tweede druk verandert het volgende: * Bestaande thema's zijn dieper uitgewerkt, waaronder Kata. Een routine om teams op een lijn te krijgen en ze nog beter te maken in het bereiken van hun doelen * Nieuw thema: Kaizen-verbeterprojecten waarin wordt uitgewerkt hoe de Lean-principes en technieken gebruikt kunnen worden voor een verbeterproject in de praktijk Uniek aan dit boek * Compacte maar volledige kennismaking met Lean * Lean wordt methodisch en in logische samenhang beschreven * Uitgebreide website met extra oefeningen en cases voor studenten en powerpointpresentaties voor docenten Extra materiaal Bij dit boek hoort een website, www.kennismakenmetlean2edruk.nl, waarop onder andere meerkeuzevragen, openvragen, presentaties, voorbeelden en een case te vinden zijn. Doelgroep Hbo-studenten van opleidingen waar basiskennis van Lean gewenst is: * bedrijfskunde * bedrijfseconomie * bedrijfsmanagement * logistiek & vervoer * (technische) informatica * (werktuig)bouwkunde * bouwmanagement / vastgoed * media / communicatie * I(C)T * human resource management * management in de zorg Professionals die een Lean-training volgen kunnen dit boek als naslagwerk gebruiken.