Gezondheidsrecht begrepen : praktische inleiding in het gezondheidsrecht voor verpleegkundigen en (para)medici - Janssen, Lydia, ....- (Amsterdam : Boom, 2016)
Wat moeten verpleegkundigen en (para)medici weten van het gezondheidsrecht? Gezondheidsrecht begrepen biedt een compacte en toegankelijke beschrijving van de belangrijkste rechtsregels. Nuttige kost voor de verpleegkundige, verloskundige, arts, fysiotherapeut, GZ-psycholoog, tandarts, apotheker en psychotherapeut. In dit boek komt onder andere aan de orde: BIG-registratie Behandelovereenkomst Beroepsgeheim Dossiervorming Dwangbehandeling Positie van jonge patiënten en hun ouders Begin en einde van het leven Aansprakelijkheid van de beroepskracht Procedures Organisatie en financiering van de gezondheidszorg Gezondheidsrecht begrepen brengt de algemene rechtsregels dicht bij de alledaagse praktijk – door de vele voorbeelden, maar ook door de nauwe samenwerking met beroepskrachten bij het schrijven van dit boek.
Keywords: Gezondheidsrecht