Basisboek ethiek & recht in de gezondheidszorg - Legemaate, Johan, ....-; Widdershoven, Guy (red.), ....- (Amsterdam : Boom, 2016)
Basisboek ethiek en recht in de gezondheidszorg geeft een algemene inleiding op de filosofie van de medische ethiek en het medische recht. De auteurs, een filosoof en een jurist, behandelen onderwerpen als de arts-patiëntrelatie, ethische dilemma's rondom het begin en het einde van het leven, verplichte behandeling in de psychiatrie, en klachten en fouten in medische instellingen. Het boek combineert theoretische diepgang met praktische toepasbaarheid en is bedoeld voor studenten geneeskunde.
Keywords: Medische ethiek