Medische basiskennis - Verstappen, Frans, ....- (Amsterdam : Boom, 2016)
In 2004 schreven Harm Kuipers (ex-schaatser en hoogleraar bewegingswetenschappen) en Frans Verstappen (arts-fysioloog) vanuit de universiteit van Maastricht een overzicht van bouw, functie en aandoeningen van het menselijk lichaam. In de loop der tijd sterk uitgebreid, waarbij nu in de vijfde editie ook hoofdstukken over diagnostiek en therapie zijn toegevoegd. Ook krijgt de lezer nu toegang tot een website (met toegangscode voor twee jaar) met onder andere 2000 toetsvragen en alle (fraaie en instructieve) afbeeldingen. Het is een praktische, heldere, overzichtelijke en prettig leesbare inleiding, die zeer geschikt is als introductie voor verdere (para)medische studies. Niet diepgaand over de verschillende aandoeningen en de auteur geeft ook geen verdere literatuurverwijzingen, omdat het boek bedoeld is als voorbereiding voor verdere studies. Toch ook heel geschikt als naslagwerk binnen de gezondheidswetenschappen. Met register, verklarende woordenlijst en nuttige illustraties. © NBD Biblion
Leerboek voor studenten van medische en paramedische opleidingen, opleidingen verpleegkunde en andere richtingen binnen de gezondheidswetenschappen.
Keywords: Geneeskunde