Iedereen speelvogel! : een interactief spel voor het 4e, 5e en 6e leerjaar basisonderwijs over het wereldwijde recht op spel. (Leuven : De Aanstokerij, 2016)
Dit spel kadert in Project Speelvogel, een gezamenlijk initiatief van Plan België en het Speelgoedmuseum in Mechelen. Met 'Iedereen speelvogel!' krijgen leerlingen tussen 9 en 12 jaar inzicht in het recht op spel, spelstereotypen (op sociaal-cultureel vlak en wat betreft gender) en krijgen ze een realistisch beeld van spel en speelgoed uit alle hoeken van de wereld. De speelvogel verdedigt het recht op spel voor alle kinderen over de hele wereld. Tijdens zijn reis in België wil hij een bezoekje brengen aan de klas, maar hij verstopt zich voorlopig in de omgeving van de school. De spelers kunnen hem vinden door tips te verzamelen over zijn locatie. Om die tips te winnen, bezoeken ze 5 werelddelen en maken in elk werelddeel kennis met een leeftijdsgenootje dat er woont. Onderweg komen ze steeds meer te weten over spel en speelgoed. Het spel kan gespeeld worden met 10 tot 30 spelers en duurt 2 lesuren of langer.
Keywords: Kinderrechten