Van drempel tot drempel : kinderen in nieuw samengestelde gezinnen - Dewamme, Evelyn, 1978-; Faseur, Geert, ....- (Leuven : Davidsfonds, 2010)
Kinderen in nieuw samengestelde gezinnen hebben het verre van gemakkelijk. Ze pendelen heen en weer tussen verschillende woningen, maar moeten ook leren omgaan met een nieuwe gezinssituatie als vader of moeder een relatie begint met een nieuwe partner, die al dan niet vergezeld is van kinderen. Om op te groeien tot een evenwichtige persoonlijkheid moeten die kinderen relationele, emotionele en vele educatieve drempels overwinnen.
Bespreking van de specifieke opvoedingsproblemen van kinderen die na de echtscheiding van hun ouders terechtkomen in een nieuwe gezinssituatie.
Keywords: Nieuw samengesteld gezin