Dees, een vader en een viool : over wat er allemaal kan gebeuren als je ouders gaan scheiden - Smulder-Groenhuijsen, Liesbeth, ....- (Amsterdam : SWP, 2004)
Ingetogen boekje, mooi uitgegeven ook door de grijstinten en de omkadering met een 'rouwrandje', omdat het gaat over het verlies dat de 5-jarige hoofdpersoon ervaart door de scheiding van zijn ouders. De beroepen van de ouders zijn niet alledaags: hij is violist bij een groot orkest en zij is zangeres. Maar de wisselende gevoelens van wanhoop, angst en eenzaamheid van de hoofdpersoon Dees zijn universeel en herkenbaar. Het geluk dat verloren is gegaan, wordt verteld door de beschrijving van dagelijkse bezigheden en observaties in en om het huis met een accent op geluidservaringen. Het verhaal wordt sober, observerend verteld in eenvoudige woorden en korte zinnen. Vanaf ca. 5 jaar. Naar gegevens van G. Reindersma. © NBD Biblion
De ouders van Dees gaan scheiden; Dees is in de war en verdrietig. Verwerkingsverhaal voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.
Keywords: Echtscheiding