En ze leefden nog lang en gelukkig : kinderen en scheiding - Smulders-Groenhuijsen, Liesbeth, ....- (Amsterdam : SWP, 2008)
De schrijfster studeerde klinische pedagogiek en werkt als gedragsdeskundige bij de Raad voor de Kinderbescherming. Zij richt zich met name op de problematiek van echtscheidingen. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk voor hulp aan ouders en kinderen die te maken hebben met een echtscheiding. Met voorbeelden geeft zij weer, hoe om te gaan met kinderen die dit proces toch ervaren als een verlies. Een kleine greep hieruit: hoe vertellen wij het de kinderen? Bij wie gaan ze wonen? Verder de omgangsregeling; ontwikkelingsfasen, boosheid, depressies, spanningen enzovoort. De hulp die in dit boek geboden wordt, is op wetenschappelijke basis. Centraal staat het begrip verlies. Door een scheiding is er een verlies voor het kind, dat echter wel uit kan groeien tot winst als de rust na verloop van tijd weergekeerd is. Maar het eindeloze touwtrekken is moeilijk te verkroppen voor een kind en is een sta-in-de-weg voor de latere ontwikkeling. Door vele aanvullingen uit de praktijk is het voor een ieder die ermee te maken heeft, een interessant en leerzaam boek, dat ook gedichten en uitspraken van bekende en minder bekende dichters bevat. Met literatuurlijsten (ook van jeugdboeken) en adressen. In deze herdruk is een hoofdstuk vervallen en zijn nieuwe wetenschappelijke inzichten verwerkt. © NBD Biblion
Keywords: Kinderen en echtscheiding