Snoezelen in de kinderopvang en veel meer zintuiglijke activiteiten met kinderen - Thomassen, Herman, ....-; Wakkers, Iemke, ....- (Baarn : Intro, 1999)
Dit boek wil vooral een pleidooi zijn voor meer aandacht voor het zintuiglijke in centra voor kinderopvang. De auteurs, werkzaam als docenten kunstzinnige vorming, hebben als eersten zintuiglijk spelmateriaal zoals dat werd gebruikt in centra voor verstandelijk gehandicapten, ontwikkeld voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Ook maakten zij een zintuigencursus voor de leiding van kindercentra en ontwierpen de zintexruimte: een ruimte om met je zintuigen te experimenteren. Deze projecten vormen de basis van dit boek. Inhoud: het maken van zintuigen-programma's en -activiteiten (1), ideee͏̈n voor zintuiglijke activiteiten (onder andere zintuig-seizoenen) (2), gebouwen en ruimte voor kinderopvang (3), snoezelen (4), de zintexruimte (5), inrichting en inventaris van snoezel- en zintexruimten (6). Het is een zeer leuk en leesbaar boekje geworden, dat bruikbaar is in elke peuterspeelzaal of -opvang maar ook op de kleuterschool of thuis. Veel plaatjes, voorbeelden en materiaalaanwijzingen. © NBD Biblion
Keywords: Spelen ; kinderopvang