Manager van alles : middenmanagement in de kinderopvang - Van de Grift, Betsy, ....- (Amsterdam : SWP, 2008)
Een boek over het voeren van middenmanagement in de kinderopvang. Er is nog weinig geschreven over management in de kinderopvang, het is nog vrij onduidelijk wat de taken en verantwoordelijkheden van de middenmanager zijn en veel managers voelen zich overbelast en te weinig gewaardeerd. Daarom dit boek waarin allerlei aspecten van het leidinggeven in de kinderopvang op dit niveau behandeld worden. In 21 hoofdstukken komen vijf onderwerpen aan de orde: de organisatie, de inhoud, de bedrijfsvoering, de functie en de rol van de middenmanager. In elk hoofdstuk worden herkenbare situaties in het leven van de manager beschreven, de auteur geeft aan hoe je ermee om kunt gaan en plaatst de oplossing in een breder - theoretisch - kader. Voor middenmanagers die hun positie onder de loep willen nemen en zich verder willen ontwikkelen, maar ook voor hogere managers die inzicht willen krijgen in de rol en positie van de middenmanager. De auteur heeft managementfuncties in de zorg vervuld, is bedrijfskundige en werkt nu als managementadviseur en publicist. © NBD Biblion
Overzicht van taken, bevoegdheden, rol en positie van de middenmanager in de kinderopvang.
Keywords: Kinderopvang ; management