Ik was negen toen ik moest trouwen - Nojoud, Ali, ....-; Minoui, Delphine, ....- (Amsterdam : Arena, 2010)
Waargebeurd verhaal over het 9-jarige meisje Nojoud uit Jemen dat in 2008 door haar vader werd gedwongen te trouwen met een drie keer zo oude man. In Jemen worden nog steeds veel meisjes op zo jonge leeftijd uitgehuwelijkt. Nojouds ouders hadden zestien kinderen en nauwelijks inkomen, haar vader huwelijkte haar uit om een mond minder te eten te hoeven geven en een veilige toekomst voor haar te bewerkstelligen. Maar Nojoud werd dagelijks seksueel misbruikt en geslagen door haar man. Na korte tijd weet ze te ontsnappen en stapt in haar eentje naar de rechtbank om bescherming en een scheiding aan te vragen. Met de hulp van een vrouwelijke advocaat, internationale hulporganisaties en de media lukt dat uiteindelijk. Een in eenvoudige taal geschreven, indringend persoonlijk verslag van een dapper klein meisje dat in opstand komt tegen haar lot. Het gaf en geeft andere meisjes in Jemen de moed om zich ook te verzetten. Inmiddels woont Nojoud weer thuis en gaat ze naar school. Met een voorwoord van journaliste Delphine Minoui die Nojouds verhaal optekende. In het midden een katern met kleurenfoto's. Verschenen in de reeks ‘Bewogen vrouwenlevens'. Het meisje en haar verhaal kregen veel internationale aandacht. © NBD Biblion
Waargebeurd verhaal over het 9-jarige meisje Nojoud uit Jemen dat door haar vader werd gedwongen te trouwen met een drie keer zo oude man, wegloopt en echtscheiding aanvraagt.
Keywords: Vrouwenmishandeling