Arwen en haar papa's - De Witte van Leeuwen, Jarko, ....- ([Dordrecht] : [De Witte van Leeuwen], 2009)
Arwen (ik-figuur) is een gekleurd kind. Haar gekleurde vader heet Jos. Die heeft een relatie met een blanke man, vader Jarko. Arwens Amerikaanse moeder, die niet bij naam wordt genoemd, kon niet voor haar zorgen, dus is zij geadopteerd. Hoeveel kun je in een prentenboek kwijt? Het is niet meer dan een opsomming van feiten die achterin verantwoord worden: het verhaal berust op de persoonlijke situatie van de auteur en zijn geadopteerde dochter. Wat het betekent om geadopteerd te zijn of ouders te hebben van hetzelfde geslacht, wordt totaal niet uitgewerkt. Jammer, de intentie is goed, maar op deze manier schiet het zijn doel voorbij. Daarbij is het niet bijzonder mooi uitgevoerd met nogal stijve, clichématige illustraties in felle kleuren. De uitgave kan hooguit dienen als basis voor een gesprek met kinderen vanaf ca. 4 jaar. Ook verkrijgbaar in Engelse editie*. © NBD Biblion
Arwen (ik-figuur) is een gekleurd meisje dat is geadopteerd door haar twee papa's. Ze vertelt hoe ze bij hen is terechtgekomen en hoe ze nu samen een gelukkig gezin vormen. Oblong prentenboek met eenvoudige gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Keywords: Adoptie ; homoseksualiteit; Gezinsuitbreiding