Allemaal digitaal? : 7 bouwblokken voor een duurzaam e-inclusiebeleid - Mariën, Ilse, 1971-; Van Damme, Sara, ....- (Brussel : Politeia, 2016)
De toon over de toekomst van de publieke dienstverlening in Vlaanderen is gezet. Met het Radicaal Digitaal-programma dat gelanceerd werd in 2015 kondigt de Vlaamse overheid een sterke digitaliseringspush aan en stelt ze de digitalisering van alle publieke diensten tegen 2020 voorop. Maar de uitdagingen zijn groot. Heel wat Vlaamse burgers zullen deze nieuwe digitale diensten niet kunnen benutten. Er zal een onderscheid ontstaan tussen diegenen die wel volop voordeel zullen halen uit deze digitale diensten en zij die dit niet kunnen. Er moet daarom ingezet worden op een structurele uitwerking van het project zodat er een breed gedragen Vlaams e-inclusiebeleid wordt ontwikkeld dat de participatie van alle burgers in een digitaal Vlaanderen verzekert.