Ontwikkel je talenten : 52 tips om het beste uit jezelf te halen - Coyle, Daniel, ....- (Amsterdam : Maven Publishing, 2016)
Talent is het resultaat van een sterke motivatie en intensief oefenen. Daardoor wordt er in de hersenen myeline gevormd en functioneren (bestaande) neurale verbindingen beter, aldus de auteur. Deze conclusie trok hij al in zijn boek 'The Talent Code' (2010) en hij heeft die in deze uitgave vertaald naar drie soorten tips. Deze driedeling komt overeen met de drie stadia die je doorloopt bij het succesvol inzetten van motorische vaardigheden. Zodoende start hij met twaalf tips of voorbeelden voor het gemotiveerd kiezen van de vaardigheid die je wil gaan (be)oefenen. Voor het volgende stadium geeft hij dertig tips die zorgen dat je plezier gaat beleven aan het inzetten en trainen van vaardigheden, zodat dit automatisch zal leiden tot prestatieverbetering. En voor het laatste stadium geeft hij tien tips om hindernissen te overwinnen die je afhouden van trainen en prestatieverbetering. In de appendix een korte samenvatting van zijn theorie over myelinevorming. Ondanks de goed gekozen woorden blijft het moeilijk om iemand te overtuigen en te leren hoe hij verkeerde gewoontes kan vervangen door goede.
The little book of talent : 52 tips for improving your skills