Jeugdzorgen : ideeën voor een betere jeugdzorg - Clarijs, René, ....- (Amsterdam : SWP, 2011)
René Clarijs is hoofdredacteur van het tijdschrift Jeugdbeleid en publiceert regelmatig boeken en artikelen in binnen- en buitenland. De komende jaren wordt de jeugdzorg gedecentraliseerd naar de gemeenten. In deze publicatie oppert hij tal van ideeën voor verbetering van de jeugdzorg. In 67 columns levert hij kritisch commentaar op de jeugdzorg en op de politici en ambtenaren, verantwoordelijk voor het jeugdbeleid. Met zijn ruime ervaring met de jeugdzorg, zijn gedegen kennis van de literatuur en ideeën opgedaan bij bezoeken aan jeugdzorginstellingen tijdens buitenlandse reizen, worden het gebrek aan historisch besef en de naar binnen gerichtheid van de sector genadeloos blootgelegd, maar hij gebruikt deze kennis ook voor creatieve ideeën en doet tal van suggesties voor een nieuw jeugdzorgbeleid. Zijn grote aantal adviezen heeft een overdonderende werking waardoor de essentie enigszins verloren gaat, maar desondanks is de publicatie interessant voor bestuurders, politici en beleidsmakers in de jeugdzorg. © NBD Biblion
Kritische columns over de jeugdzorg in Nederland.
Keywords: Jeugdzorg ; Nederland