Elk kind is anders : een visie op pedagogische hulp - Crucq-Lokhorst, Jacqueline, ....-; Holm-Deuzeman, Heleen, ....- (Amsterdam : Boom, 2014)
Te vaak is er in de hulpverlening aan ouders en kinderen die vastlopen door ontwikkelings- of opvoedingsproblemen alleen oog voor 'het lastige kind'. Onterecht, vinden de auteurs van Elk kind is anders. Goede hulpverlening staat of valt met aandacht voor de context van het kind en van de ouders, en met een vertrouwensrelatie die gebaseerd is op veiligheid en respect voor alle betrokkenen. Vaak zijn etiketten (zoals ADHD, PDD-NOS) en medicatie dan helemaal niet nodig. Jacqueline Crucq-Lokhorst en Heleen Holm-Deuzeman zijn orthopedagoog/gz-psycholoog en werkzaam in een (eerstelijns) praktijk voor pedagogische en psychologische hulpverlening.
Keywords: Leer- en gedragsproblemen