En de kinderen scheiden mee... : het Zandkastelenprogramma - Neuman, Gary M., ....-; Romanowski, Patricia, ....- (Amsterdam : SWP, 2003)
In dit boek wordt de invloed van een echtscheiding op de daarbij betrokken kinderen besproken. Er worden suggesties gegeven voor een opvoedkundige aanpak die de kinderen zal helpen, zodat ze minder last zullen hebben van deze omstandigheid, ook al blijft het moeilijk een weg te vinden. Allerlei facetten komen aan bod, zoals bijvoorbeeld stiefouders. Ook worden de afzonderlijke leeftijdsfasen van het kind behandeld. Er is een duidelijke hoofdstukindeling. Dingen om te doen zijn in omkaderde stukjes aangegeven. De schrijvers hebben hun boek gebaseerd op gegevens uit een Amerikaans onderzoek onder meer dan 20.000 kinderen. Het boek is te beschouwen als een soort zelfhulpboek voor gescheiden ouders en professionele begeleiders. © NBD Biblion
Handreiking voor gescheiden ouders om de gevolgen van hun echtscheiding voor hun kinderen zoveel mogelijk te beperken en op te vangen.
Keywords: Kinderen en echtscheiding