Mishandelde kinderen : aan het woord ... - Vogels, Daniëlle, ....- (Esch : Quirijn, 2008)
Levensverhalen van jongeren die geestelijk en fysiek mishandeld zijn door (stief)ouders. Drie meisjes en drie jongens in de leeftijd van 12 tot 18 jaar vertellen hun ervaringen en gevoelens en geven daarbij aan wat het voor hen betekent. Elk hoofdstuk eindigt met tips voor lotgenoten, vrienden en vriendinnen, die signalen opvangen. Het laatste deel geeft adressen, telefoonnummers en internetlinks die geraadpleegd kunnen worden voor informatie en advies. Het boek is door de persoonlijke verhalen van kinderen aangrijpend en emotioneel; het is bestemd voor hulpverleners en leerkrachten, Jongeren vanaf ca. 13 jaar kunnen dit boek ook lezen, maar er moet dan wel een mogelijkheid zijn om erover te praten. Sobere vormgeving; er zijn geen illustraties opgenomen. Het boek kwam tot stand in samenwerking met het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en werd bekroond met de Nationale Kinderkroon Publieksprijs. Deze prijs reikt de Stichting Kinderpostzegels Nederland jaarlijks uit aan een project voor kinderen in moeilijke omstandigheden. © NBD Biblion
Drie meisjes en drie jongens van 12 tot 18 jaar, die verschillende vormen van mishandeling meemaakten, vertellen hoe hun dagelijks leven hierdoor werd en wordt bei͏̈nvloed. Met tips voor lotgenoten en vrienden en vriendinnen die signalen opvangen. Onder begeleiding vanaf ca. 13 jaar.
Keywords: Kindermishandeling