Moeders mooiste, vaders trots - Koolen, Mark, ....-; Koolen, Ilja, ....- (Vianen : The House of Books, 2009)
Het jonge stel Mark en Ilja Koolen heeft een kinderwens, maar een zwangerschap blijft, ook na aantal medische behandelingen, uit. Ondertussen (in mei 2003) dienen ze een adoptieaanvraag in bij het Ministerie van Justitie en volgen de verplichte cursussen. Ze besluiten met de medische behandelingen te stoppen en gaan verder met de adoptieprocedure. Een gezonde baby uit China is hun wens, maar dat lukt niet. Als ze op een feestje horen over een stel dat ook in een adoptietraject zit, maar dan voor een kind uit Kenia, zien ze nieuwe mogelijkheden. In oktober 2007 krijgen ze toestemming voor adoptie uit Kenia en nog dezelfde maand wordt er een kind, een jongen, voor hen gevonden. Raf noemen ze hem. Mark en Ilja reizen naar Kenia en na zes maanden mag Raf mee naar Nederland. Rechttoe rechtaan verteld, persoonlijk verslag van een adoptieproces. Met katern kleurenfoto's. Het verhaal eindigt met het besluit van Mark en Ilja om een tweede kindje uit Kenia te willen adopteren. © NBD Biblion
Persoonlijk relaas van een echtpaar dat met ongewenste kinderloosheid te maken heeft en na vele vruchteloze medische behandelingen besluit een kind te adopteren.
Keywords: Adoptie