Schaduwmoeder : je kind afstaan voor adoptie - Vereecken, Kathleen, ....-; Sleutel, Arielle, ....- (Leuven : Van Halewyck, 2011)
Aan de hand van getuigenissen peilen de auteurs naar redenen waarom ouders hun kind afstaan. De verhalen gaan over alle lagen van de bevolking, alle leeftijdscategorieën. Het clichébeeld van een trieste jeugd klopt lang niet altijd. Hun verhalen raken ons door de rauwe werkelijkheid van mishandeling, eenzaamheid en onbegrip, pijn en schuldgevoel. Maar ook door het ogenschijnlijke gemak waarmee sommigen de beslissing namen. Naast de pakkende getuigenissen krijgt de lezer ook bruikbare informatie over adoptie. Een aanrader voor iedereen die met adoptie in contact komt of het overweegt. Voor adoptieouders en adoptiekinderen kan het verhelderend zijn om via dit boek te begrijpen waarom ouders hun kinderen afstaan. Voor afstandsouders kan het perspectieven bieden om in het reine te komen met de beslissing die ze ooit namen. Het boek leest vlot en heeft een prettige bladspiegel. Er is ook aandacht voor afstandsvaders, een groep die vaak vergeten wordt. Het boek bevat een lijst met adressen en websites van organisaties uit het adoptielandschap. Het boek heeft met name betrekking op de situatie in Vlaanderen. © NBD Biblion
Verhalen van vrouwen in Vlaanderen die hun kind afstonden voor adoptie.
Keywords: Adoptie