De adoptiedialoog : gespreksvoering voor adoptiegezinnen met tieners - Wolfs, Renée, ....- (Amsterdam : SWP, 2008)
In de puberteit ontwikkelt een kind zijn of haar identiteit. Dat is een moeilijk proces dat weinig tieners lukt zonder confrontaties met ouders of opvoeders. Geadopteerde kinderen hebben het nog moeilijker dan hun leeftijdsgenoten omdat zij, voor een evenwichtige ontwikkeling, twee identiteiten moeten integreren. Die van hun geboorteland en die van hun adoptieland. In 'De adoptiedialoog' worden de problemen beschreven die geadopteerden kunnen ervaren. Vervolgens is er veel aandacht voor de wijze waarop met name adoptieouders hun puber kunnen ondersteunen. Er worden ook gespreksvoorbeelden gegeven. Bovendien is er aandacht voor de valkuilen waarin ouders terecht kunnen komen. De schrijfster Renée Wolfs is onder andere gesprekstrainer en publiciste. Het boek heeft alles in zich om een standaardwerk te worden. Alleen is het enigszins jammer dat veel informatie door het boek heen meer keren wordt herhaald. Aan de andere kant wordt de info daardoor gemakkelijker opgenomen. De uitgave is geschikt voor adoptieouders, geadopteerden en adoptiespecialisten. Van dezelfde schrijfster verscheen eerder 'Wereldkind : praten met je adoptiekind' (2004)*. © NBD Biblion
Keywords: Adoptie