Kleine zondaars : kerk en kinderhandel - Hutsebaut, Carine, ....- (Antwerpen : Houtekiet, 2003)
Dit boek vertelt het verhaal van kinderen die, nog voor ze geboren werden, voorbestemd waren om een naamloos leven te leiden. De mensonwaardige situatie krijgt nog een extra wrange nasmaak wanneer uit deze tekst blijkt dat zulks gebeurde in naam van een religie en een instituut dat 'liefde voor de naaste' hoog in het vaandel draagt: de katholieke kerk. In de loop van de 20e eeuw werden naar schatting 400.000 kinderen 'verdonkeremaand'. Plannen voor hun toekomst werden veelal bedacht en uitgewerkt in katholieke tehuizen en kloosters, waar onder geestelijke dreiging van hel en verdoemenis vaak arme en onwetende jonge vrouwen, zwanger gemaakt door priesters of notabelen, werden aangezet om hun kinderen bij de geboorte in stilte af te staan.
Historische studie over de door religieuze instellingen in België georganiseerde illegale adoptie van baby's.
Keywords: Rooms-Katholieke Kerk en kinderhandel