Ik noem je bij je naam : verhalen over opvoeden en loslaten door een pleegouder - Kruiger, Gerda, ....- (Bedum : Profiel, 2013)
In een aantal columns en ervaringsverhalen geeft de schrijfster op indringende en eerlijke wijze de lezer een kijkje in de wereld van het pleegouder zijn. Het boek telt ongeveer dertig verhalen, verdeeld over de thema's: tijdelijk, familie, plezier, uitdaging en raad. Waarom kiest een echtpaar met kinderen voor deze vaak moeilijke en vaak zware taak? Wat zijn de momenten van teleurstelling en welke valkuilen liggen er op deze weg? Deze zelfgekozen jaren van extra zorg voor vaak beschadigde kinderen uit probleemgezinnen en dan ondanks minder prettige ervaringen toch doorgaan op grond van de vele prachtige en plezierige momenten en resultaten worden in dit boek op warme wijze beschreven. Een verduidelijkend boek over een voor velen onbekende wereld, waarin de positieve inzet van pleegouders respect afdwingt. Met foto's in kleur. © NBD Biblion
Keywords: Pleegzorg