Het adoptieboek : stap voor stap : stress tijdens de adoptieperiode - Bakker, Geeri, ....- (Soesterberg : Aspekt, 2008)
Het adopteren van kinderen is een proces dat op verschillende punten stress veroorzaakt. De auteur van dit boek besloot tot adoptie over te gaan na een lange en moeizame tijd waarin de kinderwens ondanks allerlei vruchtbaarheidsbehandelingen niet vervuld werd. In het boek beschrijft ze uitvoerig hoe het adopteren van haar twee kinderen is verlopen. Daarbij gaat ze enerzijds in op de verschillende procedures en instanties waarmee ze te maken krijgen, anderzijds is er veel aandacht voor de emoties die bij elke stap gepaard gaan. De auteur van het boek heeft een onderzoek verricht onder ouders naar stress tijdens de adoptieperiode. De resultaten zijn verwerkt in dit boek. Naast een zeer persoonlijk verslag vormt het ook een herkenbaar verhaal voor andere ouders in soortgelijke situaties. Zeer beschrijvend en daardoor erg toegankelijk geschreven. Een boek dat iedereen, die zelf of in de omgeving te maken krijgt met adoptie, een beeld geeft van de betekenis hiervan voor de ouders. Voor deze tweede herziene druk zijn de gegevens en de tekst geactualiseerd. © NBD Biblion
Handreiking voor adoptieouders, mede gebaseerd op de eigen ervaringen van de auteur als adoptiemoeder.
Keywords: Adoptie